Környezetvédelem és CSR - Rhenus Office Systems Hungary Kft.

Környezetvédelem és CSR

Gazdaság és környezet

A környezetvédelem nem csak a Rhenus csoport marketing stratégiája, hanem egy jól átgondolt üzleti viselkedés eredménye. Majdnem minden gazdasági tevékenység alkalmazása kapcsán szükség van nyersanyagokra és energiára. Az amúgy is szűkös erőforrások kitermelése, előállítása nagy terhet gyakorol a környezetre. A környezettudatosság hatására egyre fontosabbá válik az üzleti folyamatok oly módon történő megteremtése, hogy azok hatékonyak és egyben környezetbarátúak legyenek.

Ennek a megközelítésnek köszönhetően képesek vagyunk maximalizálni az üzleti tevékenységünk környezetre gyakorolt pozitív hatásait. Minden projekt megkezdése előtt, időt szakítunk arra, hogy az alaphelyzetben fennálló környezeti hatásokról illetve a projekt alatti anyagok áramlásáról részletes elemzést készítsünk. Tevékenységeink alkalmával az anyagok zárt áramlásának elvét követjük, mely szerint az újrahasznosítási folyamat során sok értékes nyersanyagot lehet megőrizni.

  • 1 000 tonna papír alapú dokumentum megsemmisítésével és annak a papíriparba történő visszaforgatásával hozzávetőlegesen 5 500 db vágásra érett fát mentettünk meg. Ez a mennyiség 2,5 hektárnyi erdő területnek felel meg.
  • 10 tonna különféle optikai és mágneses adathordozót semmisítettünk meg, mellyel 170 kJ energiát szabadítottunk fel.

CSR

Mivel mindannyian a modern és tudatos társadalom részei vagyunk, úgy érezzük, tevékenységünkkel hozzájárulunk a közjó fejlesztéséhez, beleértve környezetünk védelmét, és tevékenységünkön keresztül a természeti erőforrások megóvására gyakorolt hatását.

CSR tevékenységeink irattárolási, iratmegsemmisítési és egyéb szolgáltatásainkkal párhozamosan folyamatosan fókuszban vannak. Ennek megfelelően a Rhenus Office Systems Hungary Kft. nagy hangsúlyt fektet társadalmi elkötelezettségére, ezért 2014-ben is a Gyógyító Jószándék Alapítványt (http://www.duchenne.hu) támogattuk. Köszönetüket ezúton is tolmácsoljuk.

Bemutatkozunk

Kapcsolat

Rhenus Office Systems Hungary Kft.

2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u 30.

Telefon: +36(24)887-180

Fax: +36(24)887-182