Biztosan a belső iratmegsemmisítés a legjobb iratmegsemmisítési megoldás?

Biztosan a belső iratmegsemmisítés a legjobb iratmegsemmisítési megoldás?

Az iratmegsemmisítés kapcsán gyakran visszatérő kérdés, hogy érdemes-e egy iratmegsemmisítéssel foglalkozó céget megbízni kiszervezés céljából, vagy pedig elég, ha a munkatársakra bízzuk a feladatot. Mi azt tapasztaljuk, hogy a tevékenység kiszervezésének megvannak a maga jól látható előnyei a belső iratmegsemmisítéssel szemben - nézzük is meg, hogy melyek ezek.

1. Biztonságosabb

A legtöbb vállalat szűk költségvetésekkel dolgozik és ezért egy ipari aprítógép megvásárlásakor gyakran a legolcsóbb alternatívákat választja. Ez üzleti szempontból egy érthető döntés, azonban iratmegsemmisítési és biztonsági szempontból megvannak a maga hátulütői.

Az olcsó aprítók egy részének a legnagyobb problémája, hogy nem semmisítik meg megfelelően a behelyezett dokumentumokat és iratokat, hiszen csak egyetlen irányból vágják fel azokat. Így az aprítás után továbbra is összeilleszthetőek lesznek az apró darabok, ami lehetőséget biztosít az adatok kiszivárogtatására.

Továbbá az olcsóbb aprítók egyszere csak kis számú dokumentum megsemmisítésére alkalmasak, így az iratmegsemmisítésért felelős munkatárs teljes munkaidejét felemésztheti a gép kezelése.

2. Kényelmesebb

Természetesen a legtöbb cégnél nem csak a felelős munkatárs idejét viszi el a belső iratmegsemmisítés, hanem gyakorlatilag bárkiét, akin keresztül sok dokumentum és irat fut át.

A tevékenység kiszervezése esetén a munkatársaknak többet nem kell az iratmegsemmisítés nyűgjeivel foglalkozniuk. A szolgáltató dolgozói időről-időre bejönnek az irodába és összegyűjtik a vállalati dokumentumokat gyűjtő iratmegsemmisítő konténereket, zárt tehergépjárművel elszállítják a biztonságos megsemmisítő üzembe. Ezután azonnal megkezdődik az iratmegsemmisítés és az így keletkezett papírbálák a papírgyárakba kerülnek újrahasznosításra.

3. Költséghatékony

Ha a belső iratmegsemmisítés esetén a legmagasabb szintű biztonságra vágyunk és nem szeretnénk gyakran karbantartani a gépet, akkor elengedhetetlen, hogy befektessünk egy drága és jó minőségű ipari iratmegsemmisítőbe. Emellett meg kell bíznunk a cégen belül is egy aprításért felelős munkatársat, akinek a munkaideje egy jelentős részét csak ez a tevékenység fogja kitenni.

Ezzel szemben egy külsős cég esetében csak a szolgáltatásért kell fizetnie és nem merülnek fel extra költségek:

  • Nem mehet tönkre az aprító és nem igényel beruházást.

  • Nem viszi el egyetlen munkatársnak sem a drágán megfizetett idejét az iratmegsemmisítés feladata.

  • Nincsenek adatszivárogtatásból következő költségek sem.

Tehát a legtöbb esetben egy szakszerű iratmegsemmisítő szolgáltatás pénzt spórol meg a megrendelő számára, nem pedig felemészti azt.

 

Ha többet szeretne tudni arról, hogy a Rhenus hogyan segíthet a dokumentumok megsemmisítésében, akkor kattintson ide és vegye fel a kapcsolatot velünk az oldal alján, mi pedig hamarosan keresni fogjuk!