Digitális workflow - Avagy vállalati munkafolyamatok hatékonyan

Digitális workflow - Avagy vállalati munkafolyamatok hatékonyan

A vállalatok életében a digitális technológiák és az online jelenlét fontossága, mondhatni az utóbbi 10-15 évben erősödött csak meg, azelőtt nem töltöttek be szinte semmilyen szerepet a stratégiájukban.

Ezzel szemben napjainkban azok a vállalkozások, melyek nem képesek felvenni a ritmust a fejlődéssel, nem nyitottak a változásra, az innovációra, azok egyértelműen lemaradnak versenytársaiktól.

Legyen szó a vállalati dokumentumok digitalizálásról, a digitális workflow kialakításáról vagy a home office bevezetéséről, ezekkel ma már minden cég a saját versenyképességét és eredményességét növeli.

Bár a digitális átállás megvalósítása egy vállalkozásban nem kis feladat, mégis hosszú távon az üzleti folyamatokat, a “workflow”-t úgy képes átalakítani, hogy azok rugalmassá, ellenőrizhetővé, hatékonnyá és a munkavállalók számára igencsak könnyűvé és élvezhetővé válnak.

De mi is az a digitális workflow?

A digitális workflow lényegében az üzleti munkafolyamatok digitális verzióját, támogatását jelenti, avagy egy cég munkafolyamatainak hatékony, strukturált, ellenőrizhető, gördülékeny megvalósítása a digitális technológia segítségével.

A digitális workflow legfőbb célja, hogy a munkafolyamatok digitális úton legyenek irányítva, nyilvántartva és összefogva, illetve, hogy mind a munkavállalók, mind a vállalatvezetés számára az egyes munkafázisok könnyebbé és eredményesebbé váljanak.

Mi kell a megvalósításhoz?

A digitális workflow megvalósításához minden vállalatnak szüksége van egy elektronikus dokumentumkezelő rendszerre, ami lényegében a digitális folyamatok bevezetésének első lépését képezi.

Egy ilyen rendszer az adott vállalkozás dokumentumkezelését optimalizálja, a dokumentum alapú folyamatokat kezeli és automatizálja.

Mindezek szükségessége ma már egyértelmű, hiszen egyre több cég szembesül azzal, hogy napjainkban a vállalati iratok strukturált, digitális nyilvántartása nélkül nem lehet igazán hatékonyan működni.

Ezzel szemben, a hazai vállalkozások nagy százaléka még mindig beéri az Excel táblák használatával, a klasszikus módszerekkel. Pedig a digitális workflow kialakítása, nem csak időmegtakarítást jelent egy cég számára, hanem költségmegtakarítást is.

Egyes felmérések szerint, például a KKV-k akár 30 százalékos költségmegtakarítással is számolhatnak a digitális workflow kialakításának köszönhetően.

Persze a digitális workflow nem jelent egyet azzal, hogy a munkavállalók feladatai maguktól elvégződnek, ugyanakkor az adatok, információk, feladatok továbbításában és célzott áramlásában hatalmas szerepet játszanak.  

A digitális workflow alapjául szolgáló elektronikus dokumentumkezelő rendszerek alkalmazása tehát elsősorban azért ajánlott, mert az egyszerűbb feladatok automatizálva lesznek, vagyis azok, melyek elvégzéséhez valójában nincs is szükség emberi erőforrásra.

Így a munkavállalók ahelyett, hogy ilyen feladatokra “vesztegetnék az idejüket”, más, sokkal fontosabb feladatokra tudnak koncentrálni a felszabadult időben.

Melyek a digitális workflow-val járó legfőbb előnyök?

  • Idő- és költségmegtakarítás

  • Felgyorsult, átlátható munkafolyamatok

  • A vezetői döntések hatékony támogatása

  • Hibalehetőségek és visszaélések csökkenése

  • Optimális munkamegosztás elősegítése

  • Az elveszett dokumentumok problémájának kiküszöbölése

  • Az egyes munkafázisok közötti késedelmek megszüntetése

  • Az információk nyomon követhetősége, könnyebb ellenőrizhetőség

A megvalósításhoz pedig segítségedre lehetnek külső szolgáltatók, akik professzionális kivitelezést biztosítanak, legyen szó bármekkora és bármilyen típusú vállalkozásról.

Nálunk a Rhenus-nál, az ügyfeleink elégedettsége és eredményessége az elsődleges cél, így a szolgáltatásunk minden szempontból a megbízó vállalkozásra szabott.

 

Ha többet szeretne tudni arról, hogy a Rhenus hogyan segíthet a dokumentumok digitalizálásban, akkor kattintson ide és vegye fel a kapcsolatot velünk az oldal alján, mi pedig hamarosan keresni fogjuk!

 

ÍRJON NEKÜNK!