Dokumentum megsemmisítés a vállalati környezetben

Dokumentum megsemmisítés a vállalati környezetben

A világ egyre inkább a digitalizálás és a környezettudatosság felé halad, mégis egyre több papírt használunk fel az irodákban nap mint nap és még zömében azt sem vesszük észre, hogy mekkora plusz költséget eredményez mindez. A növekvő irathalmok pedig tényleg költségekkel járnak, miközben minderre a válasz nagyon egyszerű lenne: a dokumentum megsemmisítésére nagyobb figyelmet kell fordítani.

Persze mondhatnánk azt, hogy “De a kollégák foglalkoznak az iratok megsemmisítésével. Kidobják őket a kukába!”.

A rossz hír az, hogy ez nem egy dokumentum megsemmisítési módszer - legalábbis nem a hatékony és költségcsökkentő fajtából.

Persze akár azt is gondolhatnánk, hogy felesleges erre nagyobb energiát fordítani, de ez nem így van.

Ugyanis, a kukába került iratok lényegében bárkihez eljuthatnak még a továbbiakban és illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Többségében az ilyen eseteknek köszönhetők a legnagyobb adatlopások és információ szivárogtatások.

Tehát a dokumentum megsemmisítéssel komolyan foglalkozni kell, különösen nagyobb szervezetek esetében - ebben a cikkben pedig pontosan erről lesz szó!

A dokumentum megsemmisítés alapjai

Első lépésként meg kell határozni, hogy melyek azok a dokumentumok vagy dokumentum típusok, amelyeket meg szeretnénk semmisíteni. Tapasztalataink alapján a leginkább a következő két dokumentumtípus megsemmisítését érdemes a fókuszba helyezni:

  • A már régóta nem használt iratokat.

  • A bizalmas információkat tartalmazó dokumentumokat.

A fentebb említett adatlopás és szivárogtatás elkerülése érdekében ajánlott egy ipari aprítót alkalmazni - a beszerzési költség lehet, hogy magas lesz, azonban hosszú távon csak így garantálhatjuk az információbiztonság fenntartását.

Kiszervezés vagy házon belüli dokumentum megsemmisítés?

A dokumentum megsemmisítés történhet házon belül is, de mi a külső iratmegsemmisítésre szavazunk, hiszen amellett, hogy környezetbarátabb megoldás, hosszú távon rendkívül sok költséget takaríthatunk meg.

Ha egy vállalat a kiszervezett dokumentum megsemmisítést választja, akkor nincs szükség külön megbízni munkatársakat az aprításhoz kötődő feladatokkal, illetve nincs szükség aprító gép beszerzésére sem. Ezáltal pedig rengeteg idő, energia és költség takarítható meg.

Ha egy iratmegsemmisítésre specializálódott céget bízunk meg ezekkel a feladatokkal, mint a Rhenust, akkor a szolgáltatás díján felül nem keletkezik plusz költségünk.

  • A munkatársaink a megbeszélt időpontokban kimennek a céghez, összegyűjtik a megsemmisítendő dokumentumokat és azokat egy biztonságos megsemmisítő üzembe szállítják el.

  • Az ügyfeleink bármikor személyesen is megbizonyosodhatnak a telephelyek biztonsági, adatvédelmi rendszeréről és szabályairól, de helyszíni dokumentum megsemmisítést is vállalunk a még nagyobb ellenőrizhetőség érdekében.

  • De ami még jobb hír, hogy az iratmegsemmisítés során keletkezett papírbálák papírgyárakba kerülnek, amelyeket újrahasznosítanak.

  • Mindemellett partnerek vagyunk az irodai hulladékok kezelésében is, legyen szó csomagolóanyagokról, elektronikai szemétről, irodai anyagokról, tinta- vagy lézerpatronról.

Nálunk az ügyfél az első, így a szolgáltatásaink igénybevételének esetén kidolgozunk egy koncepciót, amely a későbbiekben segítségre lesz a hulladékkezelés optimalizálásában és a költségek csökkentésében egyaránt.

 

Ha többet szeretne tudni arról, hogy a Rhenus Office Systems Hungary hogyan segíthet a dokumentumok biztonságos megsemmisítésében, akkor kattintson ide és vegye fel a kapcsolatot velünk az oldal alján, mi pedig hamarosan keresni fogjuk!

 

ÍRJON NEKÜNK!