Miért szükséges a régi céges merevlemezeket megfelelő módon megsemmisíteni?

Miért szükséges a régi céges merevlemezeket megfelelő módon megsemmisíteni?

Tudta, hogy a bizalmas céges adatai még azután is visszanyerhetők, hogy letörölte őket a merevlemezről? Sőt! A bizalmas információk még azt követően is visszanyerhetők, miután leformázta a merevlemezt.

Tudta, hogy a bizalmas céges adatai még azután is visszanyerhetők, hogy letörölte őket a merevlemezről? Sőt! A bizalmas információk még azt követően is visszanyerhetők, miután leformázta a merevlemezt.

Amikor törlünk egy fájlt a számítógépről vagy laptopról, akkor azt valójában nem töröljük véglegesen. Persze használhatunk különböző szoftvereket a fájlok eltávolítására, - a hagyományos kukába helyezés és törlés helyett - de az igazság az, hogy ezekkel a módszerekkel csak lehetőséget teremtünk az esetleges adatlopásra, hiszen nem számítanak végleges megoldásnak. A szakszerűtlen adattörlés pedig egy potenciális információbiztonsági lyukat jelent a cég számára.

Persze kérdés, hogy hogyan és meddig lehet visszanyerni egy fájlt a merevlemezről. Rossz hír, hogy amíg a régi merevlemez fizikailag sértetlen és amíg működőképes, addig hozzáértő kezek között, a megfelelő szoftverekkel visszaállíthatók és ellophatók lesznek a fájlok.

Mi a megoldás?

Ha biztonságban szeretné tudni a cégét, akkor az egyetlen megoldás a használt merevlemezek teljes fizikai megsemmisítése. Persze ahelyett, hogy kalapácsot fogna és megpróbálná házilag megsemmisíteni a merevlemezt, mi azt ajánljuk, hogy forduljon egy megbízható dokumentum-megsemmisítő céghez, akik a megfelelő módon tudják elvégezni a feladatot.

A Rhenus Office Systems Hungary-nél speciális vágó és aprítógépeket használunk a régi merevlemezek apró részekre való darabolására. A folyamat végére lehetőség sem marad arra, hogy bárki is helyrehozza a merevlemezeket.

A merevlemezek mellett segítünk a céges CD-k, DVD-k és USB-k megsemmisítésében is, hiszen ezek a feleslegessé vált információhordozók ugyancsak veszélyt jelentenek adatvédelmi szempontból a vállalat számára.

Az aprítás során keletkező elektronikai hulladékok újrahasznosításával és az anyagkörforgásba történő visszavezetésével csökkentjük az ökológiai lábnyomot.

Csak a merevlemezek fizikai megsemmisítésével mehet biztosra

Ahhoz, hogy megóvja a merevlemezeken lévő bizalmas információkat és megfeleljen az egyre szigorodó adatvédelmi törvényeknek, ma már olyan céges dokumentumkezelési politikára van szüksége, amely magában foglalja a régi merevlemezeken lévő információ kezelését. Az egyetlen 100 százalékosan biztonságos módszer a merevlemez fizikai megsemmisítése - csak így maradhatnak a bizalmas információk valóban bizalmasak.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Rhenus hogyan tud segíteni Önnek a régi merevlemezei, vagy a kritikus információkat tartalmazó iratai megsemmisítésében, akkor kattintson ide és vegye fel velünk a kapcsolatot az oldal alján.