Semmisítse meg most felesleges iratait!

Semmisítse meg most felesleges iratait!

Habár az elektronikus ügyintézés felé tartunk, számos iratot a törvény szerint több éven keresztül meg kell őrizni. A lejárt tárolási idejű dokumentumok megsemmisítése pedig biztonsági és környezetvédelmi szempontból is problémás. A cégeknek érdemes irattárolással foglalkozó céghez fordulniuk.

A magyar cégek többsége még jellemzően papír iktatókönyvben vagy táblázatkezelő programban tartja nyilván a beérkező dokumentumokat, pedig lenne lehetőség. A RHENUS Office Systems Hungary Kft. Magyarországon, egyedülálló módon teljes körűen lefedi az irattári szolgáltatás teljes spektrumát. Az iratanyag biztonságos irattárolásától egészen a zárt technológiájú megsemmisítésig mindent egy kézben kezel. 

Iratrendezés

Az iratrendezés előnye, hogy a rendezett iratanyagban az iratjegyzék alapján előkereshető bármely anyag, emellett az évenkénti selejtezést el lehet végezni a rendezett anyagok esetében, ezzel is évente csökkentve a tárolandó iratmennyiséget. A dobozokba rendezett anyagok könnyen mozgathatók, szállíthatók, és garantálják az iratok sérülésmentes, hosszú távú megőrzését.

Fizikai iratkezelés – Irattárolás

A Rhenus Office Systems Hungary Kft. munkatársai a dokumentumokat tűzvédelmi- és automatikus oltórendszerrel ellátott irattárban tárolják naplózott, ellenőrzött iratkezelési rendszer segítségével.

Bérarchiválás/digitalizálás

A dokumentumok digitalizálásával nemcsak tárolási helyet és visszakeresési időt, hanem jelentős költséget is megtakaríthatnak a vállalatok. Az archiválást jellemzően saját gépparkkal és szoftverrel végzik a szakemberek. A digitalizálást minden esetben felmérés, adatgyűjtés és elemzés előzi meg. 

Iratmegsemmisítés

A lejárt tárolási idejű iratok elszállítása, megsemmisítése zárt technológiával, zúzással történik, így fokozott biztonsági szint mellett jelentős megtakarítást érhetnek el a megsemmisítési logisztika és a szállítás költségein. 

Iratmentés

Csőtörés, beázás következtében elázott iratanyag, illetve nem megfelelő klimatikus körülmények következtében károsodott iratanyag esetén lehet szükséges az iratmentés. Ennek során a „fagyasztásos szárítás és gamma besugárzás” technológiának köszönhetően a sérült iratokat 100 százalékosan helyre tudják állítani. 

Forrás: http://orientpress.hu/116922